De lessen worden op onze school gegeven door meester Marcel.

Vanaf groep 1 krijgen de kinderen bewegingsonderwijs. De groepen 1 en 2 spelen dagelijks buiten en regelmatig hebben ze gymnastiekles in het speellokaal. Deze lessen worden gegeven door de groepsleerkracht. Leerlingen in groep 1 en 2 kunnen gymnastieken in hun ondergoed, maar hebben in elk geval wel gymschoenen nodig (met klittenband of elastiek) De lessen vinden plaats in ons speellokaal.

Vanaf groep 3 krijgen de kinderen twee lessen gymnastiek per week in een van de sportzalen in het Borchkwartier, tegenover ons gebouw. De lessen worden gegeven door onze vakleerkracht lichamelijke opvoeding Marcel Schaap. Wij vinden het belangrijk dat uw kind “speciale gymkleding” heeft, m.a.w. dat uw kind niet in zijn of haar gewone kleding aan de gymlessen deelneemt. Wij verzoeken u daarom uw kind(eren) passende gymkleding mee te geven. Jongens: Korte broek, shirt en gymschoenen, meisjes: gympak of korte broek, shirt en gymschoenen.

Tip: zet duidelijk de naam van uw kind in de gymkleding en graag ook in de schoenen. Het dragen van gymschoenen (geen zwarte zool) tijdens de gymlessen is verplicht.

In verband met de veiligheid mogen de leerlingen tijdens de les geen sieraden dragen. Ook moet langer haar in een staart of knot gedaan worden. Kan een kind niet aan de les deelnemen, dan willen wij graag een schriftelijk bericht van de ouders/verzorgers aan de betreffende leerkracht. Het gymrooster vindt u hier. Behalve de gymlessen wordt er ook deelgenomen aan de koningsspelen, schoolvoetbaltoernooi en de jaarlijkse sportdag.