Hier vind je informatie voor en door leerlingen van CKC De Rietzanger.

Thuis werken aan je werkstuk?

Als je juf of meester vertelt dat je thuis verder mag werken aan je werkstuk, kan dat.

Je kunt inloggen door naar office.com te gaan. Je klikt dan rechtsboven op ‘inloggen’. Je juf of meester heeft je vast het mailadres en wachtwoord verteld.

Zoek het goede mapje van je groep, open je werkstuk en werk online aan je werkstuk. Het opslaan gaat vanzelf. Veel plezier!

Welke boeken zijn aanwezig op school en waar vind ik informatie voor een spreekbeurt of werkstuk?

Via Schoolwise  kun je zoeken naar in de bieb-op-school aanwezige boeken en informatie vinden voor bijvoorbeeld spreekbeurten en werkstukken.
Voor het gebruiken van de website Schoolwise is een aparte handleiding beschikbaar: Portal Schoolwise. (Zie www.doorgaandeleeslijn.nl > schoolWise > handleiding schoolWise > portal (website).

 

Een dag op de Rietzanger, door Sylvie (groep 6)

Als je op school komt kan je nog even buiten blijven. Of je kan gelijk naar de klas. Binnen ga je zelfstandig werken aan je taak. Dan gaan we in de kring en dan wordt er een Bijbelverhaal voorgelezen door de leerkracht. Daarna doe we een liedje en bidden we. We vertellen elkaar belangrijke dingen in de kring. Dan gaan we rekenen en daarna hebben we een kwartier pauze. Dan doen we spelling en zelfstandig werken. Onder het broodje eten luisteren we naar iemands boekbespreking. Daar hebben we een kwartier voor. Dan gaan we een half uur buitenspelen. Dan gaan we een half uur lezen en dan kunnen we aan ons werkstuk werken op de iPad. Om kwart voor drie gaan we naar huis.

Een dag uit het leven van een kind uit groep 6/7, door Kristian en Daan (groep 6)

Je gaat de klas binnen en begint met zelfstandig werken of lezen. Daarna ga je in de kring en wordt er verteld wat je die dag gaat doen. Je begint met rekenen: les 18. Om 10.30 uur is het pauze!!! Je gaat fruit eten. Je gaat met je vrienden voetballen. Nu hebben we spelling en we beginnen met een dictee en daarna hebben we een les. Daarna mag je weer zelfstandig werken. Je mag ook met je spreekbeurt bezig. Om 12.00 uur hebben we pauze. We gaan eerst een broodje eten en daarna naar buiten. In de middag werk je verder aan je spreekbeurt. We zingen samen bij de piano. We gaan ook filosoferen en programmeren. Om 14.45 uur sluiten we af met een lied. Dan gaan we naar de BSO of naar huis.

Een dag op de Rietzanger, door Julian (groep 6)

De school is heel erg leuk en je mag er best wel veel doen. De leraren zijn best aardig en de school staat naast een veld met bomen en daar kan je lekker in de natuur spelen. Tijdens de avondvierdaagse krijgt je een paar snoepjes en drinken. Iedereen is aardig tegen je, soms is er iets niet leuk of doen anderen niet zo leuk maar dan laat je dat even of dan ga je naar de juf of meester en dan zeggen ze dat hij moet stoppen.

Over het schoolkamp van De Rietzanger groep 7/8, door Sanne  (groep 8)

We zijn met groep 7 en 8 op woensdag 20 Juni tot vrijdag 22 Juni op kamp geweest. Op woensdag moesten we gewoon op school komen met de fiets, nadat we allemaal verzameld hadden gingen we weg. Na ongeveer 40 km fietsen kwamen we aan op een gezellige kampeerboerderij. Eerst mocht iedereen even gaan zitten om wat uit te rusten en wat te eten. Toen mochten we naar de slaapzalen om onze spullen uit te pakken en de bedden op te maken. Daarna had je even tijd om het terrein te verkennen. Na een tijdje startten we met de activiteiten, eerst gingen we levend stratego doen. Iedereen werd verdeel in twee teams en had een teamleider die alles uitlegde en de kaartjes uitdeelde. Na twee potjes stratego stopten we met het spel en had je weer even tijd voor jezelf. Daarna hadden we als avondeten macaroni. De kinderen die corvee hadden dekten de tafels en ruimden af. Na het eten werden de telefoons uitgedeeld en had iedereen een halfuurtje de tijd om op zijn telefoon spelletjes te doen of iemand te bellen of te appen.Toen werden we opgehaald met een huifkar en reden we het bos in om daar gedropt te worden. Eerst werd groep 7 gedropt en later groep 8. Na een lange wandeling was iedereen terug. We hadden nog een kampvuur met marshmallows en een broodje knakworst. Iedereen moest tandenpoetsen en gaan slapen. De volgende ochtend moesten de kinderen die wouden douchen vroeg op, de rest ging aankleden en vast naar de ontbijtzaal. Toen iedereen klaar was met het ontbijt had je even tijd om tanden te poetsen. Later die dag gingen we klimmen in klimpark Grolloo. Iedereen kreeg een riem om en een korte cursus en uitleg over de regels. Daarna hadden we lekker lang de tijd om te klimmen. Toen de tijd om was moesten we weer terug naar het kamp. Je had daar weer even tijd voor jezelf. Toen deden we nog een spel met zijn allen. We werden in groepjes verdeel en elk groepje kreeg een kaart van de omgeving en een papier. We moesten op zoek naar letterboxen met daarin een stempel. Op de kaart stonden de letterboxen aangegeven. Je moest 6 letterboxen vinden maar na een tijdje vonden de meesten groepen het saai worden en keerden we met zijn allen terug. Daarna gingen we al snel patat eten. De volgende ochtend ontbeten we snel en vertrokken we weer naar huis.

Over het Schoolkamp 2018, door Maurits (groep 7)

Ik was van 20 t/m 22 juni op kamp geweest en we gingen 44 km heen en het was een zware tocht, toch was de tocht leuk en was het heel gezellig.

We waren er rond half één en moesten toen onze bedden opmaken. Na een paar minuten waren we klaar en gingen we voetballen en andere kinderen gingen het bos in.

Na een uur waren we er klaar mee en gingen we pingpongen, we deden rond om de tafel doen maar het was heel lastig want het was op een rechthoekige tafel dus moest je heel hard rennen. Toen gingen we eten en ik had 4 borden macaroni op gegeten. Toen gingen we dropping doen en het was groep 7 tegen groep 8, en wij hadden gewonnen terwijl wij heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel ver om liepen.

We gingen toen groep 8 er was allemaal om het kampvuur zitten en gingen we marshmallows eten. Die avond gingen we laat naar bed en hadden we daar nog een beetje gekletst.

Die volgende ochtend gingen we ontbijten met brood, en dat was lekker.  We gingen toen levend stratego doen en we hadden we de vlag goed verstopt. Uiteindelijk hadden we ook een kaartje met de vlag erop maar toch had niemand gewonnen want het duurde veeeeel te lang. Toen gingen we lopend naar Grolloo, tokkelen maar we waren onderweg en toen moest ik mijn regenjas halen dus ging ik heel snel rennen en toen we er waren was de lucht strak blauw. Na een tijdje ging het heel even regenen, maar dat bedierf de pret niet. Toen gingen we patat eten en toen de bonte avond doen.