Janneke de Groot
Leerkracht groep 2
Vakleerkracht handvaardigheid
Cultuurcoördinator
j.degroot@ckcdrenthe.nl
Werkdagen: maandag, woensdag, donderdag, vrijdag

 

Mijn naam is Janneke de Groot, leerkracht van groep 2. Ik werk sinds 2014 op CKC de Rietzanger. Mijn voorkeur gaat uit naar het lesgeven in de onderbouw, waar ik het onderwijs richt op de belevingswereld en fantasie van de jonge kinderen.

Ik werk in groep 2 met thema’s waarin kinderen zich op spelenderwijs kunnen ontwikkelen. Het enthousiasme, de leergierigheid en onbevangenheid van de jonge kinderen spreekt mij erg aan.

Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen in de klas en op school. De kinderen nemen op deze jonge leeftijd al deel aan een (kleine) maatschappij. Iedereen is anders en iedereen mag er zijn. Ik vind het prachtig om te zien hoe een groep naar elkaar toe groeit in een schooljaar. Op vrijdagmiddag geef ik handvaardigheid les aan de bovenbouw. Ook ben ik cultuurcoördinator op school. Ik vind cultuur in het onderwijs erg belangrijk. Als cultuurcoördinator houd ik het cultuuraanbod op school in de gaten.