Europees Kwaliteitslabel

Onze school heeft het Europese Kwaliteitslabel voor het uitmuntende werk in het eTwinning-project “step by step”. Dit betekent dat het werk van miss Clair, het werk van onze leerlingen, leerkrachten en onze school op het hoogste Europese niveau erkend wordt. Tijdens dit E-twinning-project hebben we filmpjes gemaakt over hoe je een knutsel maakt in het Engels. Deze filmpjes hebben we gedeeld met scholen in andere landen, die ook onze knutsels gingen maken. Ook van scholen uit andere landen kregen wij filmpjes en maakten we knutsels. Over de resultaten hebben we gechat.

Drents Verkeersveiligheidslabel

Het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. Om het label te verdienen, moet een school voldoen aan een aantal criteria. Onze school draagt sinds 2012 het Drents VerkeersVeiligheids Label.

Criteria voor het DVL

  1. Op de school wordt bij voorkeur gewerkt met een actuele verkeersmethode, zodat de doorgaande lijn in de leerstof gewaarborgd is.
  2. In elke groep worden praktische oefeningen gedaan, zoals lopen op de stoep, oversteken en fietsvaardigheidsoefeningen. Ook wordt er elk jaar in elke groep een extra praktijkproject uitgevoerd.
  3. Er is sprake van betrokkenheid van de ouders bij het verkeersonderwijs. Er is bijvoorbeeld een verkeersouder op de school die het team kan ondersteunen bij praktische oefeningen.
  4. De schoolomgeving is verkeersveilig.
  5. Verkeerseducatie is opgenomen in het schoolplan.
  6. De school heeft een activiteitenjaarplan waarin de praktische oefeningen en projecten zijn opgenomen.