Over de Rietzanger

De Rietzanger in Eelderwolde is een groeiend kindcentrum met ruim 260 leerlingen. De school ligt in de woonwijk Ter Borch, op de grens tussen de stad Groningen en het dorp Eelderwolde. Sinds augustus 2014 zijn we daar gehuisvest in een kindcentrum. Het gebouw kent naast lokalen een speellokaal/ontmoetingsruimte, een leskeuken en veel extra ruimtes, waar kinderen individueel of in groepjes kunnen werken. Het schoolplein biedt veel verschillende speel-en bewegingsmogelijkheden. Naast onze school staat een semipermanent gebouw, waarin ook twee van onze groepen zijn gehuisvest.

In het kader van het project ‘de Bibliotheek op School’ werken we nauw samen met de bibliotheek van de gemeente Tynaarlo. Zo hebben we een eigen schoolbibliotheek met een prachtige actuele collectie boeken in  kunnen richten.

Kindcentrum de Rietzanger biedt naast onderwijs ook peuteropvang op de dinsdag- en vrijdagochtend. Voor overige kinderopvangvormen en voor voor- en buitenschoolse opvang kunt u gebruik maken van diverse aanbieders in en vlak bij ons gebouw.

 

Samen Leren  Samen Leven

We maken van onze school niet alleen een leer-, maar ook een leefgemeenschap. Dit doen we door gezamenlijke projecten te organiseren en jongere en oudere kinderen regelmatig met elkaar te laten samenwerken. Door samen stil te staan bij bijzondere gebeurtenissen en door samen feesten te vieren.

 

Sfeer proeven

Wanneer u overweegt om uw kind(eren) aan te melden bij De Rietzanger kunnen we ons goed voorstellen dat u graag zelf een bezoek aan ons kindcentrum brengt. Een website geeft wel een eerste indruk, maar er gaat niets boven zelf rondkijken en sfeer proeven. We nodigen u dan ook van harte uit voor een vrijblijvend bezoek aan ons kindcentrum. Graag vertellen we u dan persoonlijk waar we voor staan en hoe we werken. Met uw vragen kunt u terecht bij de directie of een van de leerkrachten.